Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras pobijedio je u nedjelju na stranačkim izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a. Njegovog protukandidata, Denisa Hrestaka, podržavao je predsjednik stranke Davor Bernardić.

“Uspio sam pobijediti voljom članica i članova, izabrali su me. To je sva tajna. Očito su htjeli promjenu u SDP-u Grada Zagreba”, kazao je Maras u razgovoru za Index i dodao da od svih u SDP-u očekuje da poštuju njegove stavove, pogotovo kada su dobili potporu članica i članova SDP-a.

Naglasio je kako se zalaže za promjene. “Nije li logično da bi se ljudi koji vode SDP trebali baviti više Andrejom Plenkovićem i HDZ-om nego Gordanom Marasom? Članice i članovi su jasno rekli da nisu zadovoljni sadašnjom situacijom u SDP-u. Na vodstvu stranke je da mijenja SDP da bude bolji i da uvjerimo građane da smo bolji od HDZ-a i da dobijemo njihovo povjerenje na sljedećim izborima”, dodao je Maras.

Upitan kako misli mijenjati stranku, kazao je: “Prvo ćemo se prestati baviti ja tebi, ti meni. Ja u nikakve takve vrste dogovora ne mislim i ne želim ulaziti. Želim ulaziti u dogovore koji će omogućiti SDP-u da bude bolja i kvalitetnija stranka. Neće više glavno pitanje biti jesi li bio dio ove ili one ekipe, ili imaš li u predsjedništvu ove ili one. Mene to ne zanima, ja nisam dobio izbore na takav način. Ja sam dobio mandat da to promijenim i ja ću to, vjerujte, promijeniti”.

Predsjednika stranke prozvao je za klijentelizam jer je u utrku za predsjednika zagrebačkog SDP-a poslao malo poznatog Hrestaka. Izrazio je i želju da se gradski SDP potpuno distancira od Milana Bandića. “Za mene neće moći reći da sam njegov učenik jer nisam. Ja sam dok je on bio u SDP-u radio s Ivicom Račanom i od njega sam učio i još neko kraće vrijeme dok je Bandić bio u stranci sa Zoranom Milanovićem”, poručio je.

Komentiraj