MALENICA: “Broj lokalnih dužnosnika će se prepoloviti”

 

Ministar pravoduđe i uprave Ivan Malenica uskoro izlazi iz samoizolacije, nakon što je potvrđeno da je zaražen koronavirusom. Sljedeći tjedan trebao bi se vratiti na posao, ako nalaz na koronavirus bude negativan.

Dobro sam, osjećam se dobro, nemam nikakvih simptoma, tako da, evo, iščekujem izlazak iz samoizolacije”, rekao je Malenica.

U razgovoru za RTL Malenica je kazao da će se broj lokalnih dužnosnika prepoloviti. Ministar je rekao da je vrijeme u samoizolaciji proveo pripremajući se za novi resor i čitajući stručnu literaturu.

Prošli tjedan virtualno je preuzeo Ministarstvo i odradio nekoliko on-line sastanaka. “Svakako nam je trenutačno u području pravosuđa izazov normalno funkcioniranje sudova koji su oštećeni u potresima, isto tako i rad sudskih tijela koji je ograničen zbog epidemije koronavirusa pa ćemo u tom smislu kroz izmjene zakona o parničnom postupku osnažiti institut suđenja na daljinu i ubrzati sudske postupke”, najavio je ministar.

Naglasio je da će im prioritet i dalje biti na zarvorskom sustavu, pogotovo kako spriječiti ulazak virusa u zatvore.

“U području uprave idemo prema izmjenama zakonskog okvira za smanjenje broja lokalnih dužnosnika, zakon o referendumu, sve ono što stoji u planu zakonodavnih aktivnosti. Prepolovio bi se broj lokalnih dužnosnika, mislim da je 634”, rekao je Malenica.

O Ovršnom zakonu rekao da je da je prošao tri čitanja u Saboru. “Tebamo vidjeti što je u ta tri čitanja, koje su bile najveće kritike, najveće primjedbe i onda vidjeti u najkraćem roku što ćemo s tim Ovršnim zakonom”, zaključio je Malenica.

Komentiraj