MAKEDONIJA Najmanje 14 poginulih u strašnoj prometnoj nesreći

HINA/ MIA

U teškoj prometnoj nesreći koja se u srijedu oko 18 sati dogodila na cesti Skopje-Tetovo u Makedoniji smrtno je stradalo 14 osoba, javljaju agencije.

Do nesreće je došlo kada je pun autobus firme “Durmo turs” izletio s ceste kod sela Laskarci i prevnuo se. Sedam putnika u autobusu poginulo na licu mjesta, a još sedmero umrlo je u skopskoj gradskoj bolnici “8. septembar”, izvijestio je makedonski ministar zdravstva Venko Filipče.

Više od 30 osoba ozlijeđeno je u nesreći, od kojih je pet u kritičnom stanju. Prema riječima ministra, policija radi na identificiranju žrtava, a među poginulima nema djece. Filipče je dodao da je vozač svjestan te kako je policija od njega uzela izjavu.

U spašavanju putnika sudjelovao je veliki broj vatrogasaca i medicinskih ekipa, a na lice mjesta su odmah bila poslana vozila hitne pomoći zdravstvenog centra iz Skopja, a angažirale su se i privatne bolnice Sistina, Neuromedika i Remedika.

Prema tvrdnjama svjedoka, do nesreće je došlo kada je na autobusu pukla guma zbog čega je vozač izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu autoceste, probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se u provaliju.

“Prvo su u pomoć došli lokalni stanovnici. Nije bilo djece, svi su bili odrasli. Rezali smo bus kako bismo spasili ljude. Čuli smo plakanje, bilo je strašno”, rekao je predsjednik mjesne zajednice u izjavi za Telmu te dodao da su 25 osoba osobnim automobilima prevezli u bolnice u strahu od eksplozije autobusa.

Komentiraj