Magla smanjuje vidljivost, pojačan promet na gradskim cestama

Pixabay

U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj magla mjestimice smanjuje vidljivost. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Zaprešića i Maclja, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Novska te A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Vrata. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Na mnogim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi redovitog ili izvanrednog održavanja pa su zbog privremene regulacije prometa moguće poteškoće i zastoji.

Zbog požara na teretnom vozilu u mjestu Markovac Križevački na državnoj cesti DC28 Sveti Ivan Žabno-Rovišće promet je prekinut. Obilazak: Kenđelovec-Cirkvena-Brezine-Prgomelje-Gudovac.

Izvanredne situacije:

A1:

  • zbog predmeta na kolniku na mostu Dobra u smjeru RI/ST vozi se uz ograničenje brzine
    vozilo u kvaru na 422.+600 km između čvorova Šestanovac i Zagvozd u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h.

A3 Bregana-Lipovac

  • vozilo u kvaru 252.+200 km između čvorova Velika Kopanica i Babina Greda u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

A4 Goričan-Zagreb

  • vozilo u kvaru na 95.+500 km između čvorova Kraljevački Novaki i Ivanja Reka u smjeru Zagreba.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelaz

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj