Franucski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je u nedjelju u televizijskom intervjuu kako je uvjerio američkog predsjednika Donalda Trumpa da ne povuče vojsku iz Sirije, piše BBC.

Ranije ovog mjeseca Trump je poručio kako će SAD ‘vrlo brzo’ povući svoju vojsku iz Sirije. U subotu su zajedničke snage SAD-a, Velike Britanije i Francuske izvele napade na Siriju kao odgovor na navodne napade kemijskim oružjem.

Macron je rekao kako je Trumpa uvjerio i da napade na Siriju limitira na postrojenja za proizvodnju kemijskog oružja. Ipak, nakon ovih Macronovih izjava glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla je kako američka misijaostaje ista – “Američki predsjednik je bio jasan, želi povratak američkih snaga što prije”. Dodala je kako SAD želi potpuno poraziti Islamsku državu i spriječiti njihov povratak.

Macron je u intervjuu naveo i kako još uvijek želi dijalog sa svim stanama, uključujući Rusiju, kako bi se pronašlo političkoi rješenje. Najavio je i kako njegov posjet Moskvi sljedećeg mjeseca nije odgođen.

Komentiraj