U FOKUSU ISTRAGE koju USKOK provodi zbog utaje poreza i izvlačenja novca iz tvrtki koje su bile angažirane i u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović i HDZ-ovoj kampanji 2015. godine, mogle bi se naći osobe iz stranačkog vrha koje su sve to odobrile

U fokusu istrage koju USKOK od prošle godine provodi zbog utaje poreza i izvlačenja novca iz tvrtki koje su bile angažirane i u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović i u HDZ-ovoj kampanji za parlamentarne izbore 2015. godine mogle bi se uskoro naći osobe iz stranačkog vrha koje su morale odobriti angažiranje tih tvrtki – prvenstveno Tomislav Karamarko kao tadašnji predsjednik, ali i Milijan Brkić, danas zamjenik predsjednika HDZ-a, a u to vrijeme glavni tajnik stranke. Istraga neće moći mimoići ni Tomislava Madžara, savjetnika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za mlade i sport, koji je 15 godina radio kao liječnik u Dinamu.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakHUBOL “Prije povećanja trošarina riješiti dugove države prema zdravstvu”
Sljedeći članakVIDEO: Turska u najboljoj namjeri napravila još bolji posao
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.