LOVREN: “Drugi nas poštuju i nema više alibija”

Dejan Lovren priključio se pripremama hrvatske nogometne reprezentacije nakon što je pršole subote s Liverpoolom u Madridu osvojio Ligu prvaka. Pred Hrvatskom je u subotu od 15 sati utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Walesa.

“Možda mi nedostaje malo natjecateljskog ritma, ali fizički i mentalno sam spreman. Nisam premlad, nisam prestar i znam kako treba odigrati u nadolazećim utakmicama. Mislim da neće biti problema”, rekao je Lovren, kako prenosi službena stranica HNS-a.

Wales je okarakterizirao kao nezgodnu momčad s puno dobrih pojedinaca. “Sigurno nam neće biti lako. Favoriti jesmo i moramo pobijediti pred svojom publikom, pred punim stadionom, bez obzira na problematičan termin. Najvažnije je pobjeđivati”, kazao je.

Dodao je kako su na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji ‘Vatreni’ stvorili određenu sliku o sebi. “Drugi nas poštuju i nema više alibija za sljedeće susrete. Greške pri obrambenim prekidima mogu se i moraju ispraviti, a ne smijemo si dozvoliti da uđemo u utakmicu kao protiv Mađarske”, poručio je Lovren.

Nogometaše Liverpoola nakon osvajanja Lige prvaka dočekalo je više stotina tisuća navijača. “Doček je bio prekrasan, sličan onome u Hrvatskoj prošlog ljeta. Pitali su me u klubu jesam li već tako nešto doživio pa sam mogao odgovoriti da jesam. Ipak, Liverpool će ove dane zauvijek pamtiti. Naravno da mi je bilo žao što nisam nastupio u finalu jer volim igrati, ali igrao sam finale prošle godine i bilo mi je najvažnije nešto osvojiti s Liverpoolom”, rekao je.ž

Na kraju je poručio kako je užitak igrati s nogometašem poput Virgila van Dijka. “U fantastičnoj je formi, od početka je besprijekoran i jako se dobro slažem s njime. Nastavi li ovim tempom, sigurno je jedan od kandidata za Zlatnu loptu”, zaključio je Lovren.

Komentiraj