Live Nation očekuje povratak koncerata u ljeto sljedeće godine, ali pod posebnim uvjetima

Izvršni direktor najveće kompanije za organizaciju koncerata na svijetu Live Nation Michael Rapino izjavio je da njihova kompanija očekuje da će svladati prepreke koje je nametnula pandemija koronavirusa kako bi sljedećeg ljeta bila spremna za nove koncerte. Kompanija Live Nation jedna je od najvećih gubitnika koje je izazvala pandemija koronavirusa jer su u trećem tromjesečju 2020. godine doživjeli pad od čak 95,1 posto prihoda. U ciframa izraženo to znači da su umjesto 3,77 milijardi dolara koliko su zaradili 2019. godine u istom razdoblju ove godine zaradili svega 184 milijuna dolara.

Međutim, kako izvještava IQMag, izvršni direktor Michael Rapino zadržao je optimizam zahvaljujući činjenici što je vrlo mali broj posjetitelja velikih festivala i open air koncerata odlučio zatražiti povrat novca od kupljenih ulaznica kao i vrlo dobra prodaja ulaznica za koncerte i festivale najavljene za ljeto 2021. godine.

„Uredit ćemo drugačije prostore u kojem se održavaju koncerti, prilagodit ćemo se novim pravilima i uvodimo inovativne opcije testiranja na COVID-19. Postavljamo nove standarde koji će publici i izvođačima omogućiti nesmetano uživanje prije, za vrijeme i nakon koncerata. Put prema koncertima na kakve smo navikli neće više biti isti niti lagan, ali ćemo zadržati fleksibilnost i usredotočiti se na inovacije dok se ne vratimo na staro.“ , izjavio je izvršni direktor kompanije Live Nation te naglasio da će sustav testiranja posjetitelja postati sastavni dio open air festivala u budućnosti.

 

 

Komentiraj