Liječnička komora o Beroševim komentarima: “Neprimjereni su”

Hrvatska liječnička komora u ponedjeljak je u priopćenju neprimjerenim nazvala komentare ministra zdravstva Vilija Beroša o predsjednici Koordinacije hrvatske obiteljske medicine Nataše Ban Toskić.

“Prozivanje pojedinog liječnika s pozicije ministra na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera ne pridonosi konstruktivnom rješavanju problema prisutnih u organizaciji cijepljenja niti predstavlja poželjan način komunikacije unutar liječničke struke i sustava zdravstva”, navodi se u priopćenju.

Iz HLK-a dodaju da sve avne osobe, a poglavito visoki državni dužnosnici trebaju znati primiti kritiku i na nju odgovarati argumentima, a ne prozivanjem ad hominem. Također, podsjećaju da liječnici obiteljske medicine svakodnevno daju svoj obol u pandemiji, liječe oboljele od blažeg oblika covida-19, upućuju na testiranja ili sami dijagnosticiraju bolest pomoću brzih antigenskih testova. Sve to čine uz svakodnevnu skrb za oboljele od drugih akutnih i kroničnih bolesti, kao i administriranje za potrebe cijelog zdravstvenog sustava.

“Iz javno dostupnih informacija nesumnjivo proizlazi da postoje određene neujednačenosti u organizaciji cijepljenja u različitim županijama po županijama, gdje neke prednjače u dobroj organizaciji cijepljenja, a u drugima postoje problemi oko odvijanja cijepljenja. HLK će stoga u suradnji s liječničkim udrugama pripremiti sažet pregled situacije po županijama te sukladno tome predložiti zdravstvenoj administraciji moguća poboljšanja za određene županije”, poručili su u priopćenju.

Komentiraj