KUŠČEVIĆ: “Na fotografiji nije Pavelić, nego moj djed. Ili pradjed. Ne znam sad točno”

Bivši ministar Lovro Kuščević koji se u središtu medijske pažnje našao i zbog nekretninskih afera, ali i zbog fotografije Ante Pavelića koju je izložio na kaminu bračke vile koju iznajmljuje, o čemu su jučer pisali mediji.

Ipak, Kuščević za Dnevnik.hr tvrdi kako na fotografiji nije ustaški vođa, već njegov djed ili pradjed – nije točno znao.

Na početku razgovora Kuščević je rezolutno odbacio kako je na fotografiji na kaminu nalazi Pavelić. Na pitanje je li mu to možda netko od članova obitelji, Kuščević je odgovorio: “Da, to mi je ili djed ili pradjed, ne znam sad točno”.

Fotografiju spornog portreta će, kaže, poslati kada bide smjena gostiju, a vila slobodna.

Kuščević u svojoj vili ima sliku posljednje večere, Tuđmanovu bistu, nekoliko zastava i zastavica i hrvatskih grbova od kojih onaj na najvidljivijem mjestu ima prvo polje bijele boje.

Portret ustaškog vođe na kaminu bivšeg ministra komentirao je u četvrtak premijer Andrej Plenković. “Loše je, iznenadilo me to, nisam mogao vjerovati”, rekao je Plenković.

Kuščevićev pad počeo je otkrićem da vilu koja se u knjigama vodila kao pašnjak 11 godina nije upisao u katastar. Tada je rekao da je to sitan propust koji će brzo ispraviti, no to i dalje nije učinio. Lavina afera koštala ga je fotelje ministra. U utorak su u njegove nekretnine upali policijski istražitelji.

Komentiraj