Kultni “Trainspotting” dobiva nastavak, tv seriju u kojoj je Begbie glavni lik

Nakon što je prije 25 godina snimljen film „Trainspotting“ koji je, između ostalih, proslavio Roberta Carlylea u ulozi Francisa Begbiea, portal Deadline javlja kako će se snimati tv serija koja će biti nastavak filma „Trainspotting“ u dijelu koji objašnjava što se dogodilo s Begbiem. Serija će se zvati „The Blade Artist“ a Carlyle će ponovo glumiti ovaj kultni lik.

„Trainspotting“ je film koji se temelji na istoimenoj knjizi koju je Irvine Welsh objavio 1993. godine a isti autor 2016. godine objavio je knjigu „The Blade Artist“ na kojoj će se temeljiti ova serija. Radnja knjige „The Blade Artist“ odvija se u Edinburghu i i Los Angelesu. Francis Begbie je sada Jim Francis, potpuno nova osoba koji smatra da je našao savršen život. Međutim, vraća se u Škotsku kako bi prisustvovao pogrebu svog sina kojeg je jedva poznavao, a koji je ubijen. Događaji u Škotskoj odvijati će se tako da se može reći kako se Begbie odselio iz Edinburgha ali Edinburgh nije odselio iz Begbiea.

Carlyle je izjavio kako je mogućnost ponovnog rada s Irvineom Welshom te oživljavaje lika Begbiea bio za njega pravi poklon dok je Welsh nadodao „Begbie je Begbie a Robert je dugogodišnji prijatelj i suradnik koji je oživio taj lik“.

Komentiraj