KUJUNDŽIĆ: “Vlada će iznaći rješenje kako povisiti plaće sestrama i liječnicima”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, kazao kako će Vlada pronaći rješenje kako povisiti plaće sestrama i liječnicima

Ministar je ugovor o povišicama bio parafirao, ali jučer se od toga odustalo te je zdravstvenim radnicima produžen kolektivni ugovor na još 3 mjeseca. “Parafirao sam ugovor, i opet ću”, kazao je danas Kujundžić novinarima, prenosi N1.

“U pregovorima sudjeluju tri ministarstva – zdravstva, financija i rada. Više puta sam izvijestio premijera kako se pregovori odvijaju. Više puta sam ministre financija i rada pitao je li sve u redu prije nego sam ugovor parafitrao…”, poručio je i dodao kako ljudi moraju biti plaćeni, a Vlada mora pokazati senzitivnost za to što znače liječnici i sestre.

Podsjetimo, Ministarstvo zdravstva i predstavnici sindikata u srijedu su potpisali produljenje Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja do 31. listopada, a o zahtjevima za povećanje plaća za 72 tisuće radnika u sustavu, nastavit će se pregovarati 20. kolovoza.

Sindikati zdravstvenih i nezdravstvenih radnika u zdravstvu i zdravstvenom osiguranju, nakon tromjesečnih pregovora i načelnog dogovora s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem nisu uspjeli potpisati donošenje izmjena Kolektivnog ugovora.

Komentiraj