Splitski gradonačelnik Andro Krstulović u srijedu je najavio kako će o sudbini Spaladium arene raspravljajti Vlada RH na sjednici planiranoj u Splitu na proljeće 2018., na kojoj će se otvoriti i niz drugih dalmatinskih tema.

“U Splitu ćemo na proljeće imati sjednicu Vlade, na kojoj ćemo otvoriti niz splitskih i dalmatinskih tema, a jedna od njh je i sudbina Spaladium arene koja ima neriješene odnose u stečaju,” izjavio je novinarima Krstulović-Opara novinarima prilikom otvaranja 21. međunarodnog sajma SASO u u splitskoj Spaladium areni.

Po njegovim riječima “otključavanjem problema Spaladium centra povući će za sobom lančani niz razvojnih tema – od rješavanj problema  bivše vojarne Dračevac gdje je sada smješten Općinski sud, do mogućeg preseljenja splistke gradske uprave iz zgrade Banovine”.

Gradska uprava je sada smještena na atraktivnoj lokaciji na obali tik uz more, a ja smatram kako administraciji i birokraciji nije ondje mjesto, kazao je Krstulović Opara, dodavši da gradska uprava treba imati moderne i jeftine urede.

Jedna od varijanti je da se Gradska uprava  smjesti u poslovni toranj kojega je izgradnja zamišljena pored Spaladium arene, kazao je splitski gradonačelnik.

Međunarodni sajam SASO, koji 21. godinu za redom okuplja tvrtke iz graditeljstva, drvne i metalne industrije, proizvodnje alata i opreme, elektrotehnike i energetike, otvoren je danas u splitskoj Spaladium areni, a na njemu se može vidjeti više od 700 proizvoda iz osam zemalja. Ove godine na SASO-u po prvi puta će se održati sajam bazena i bazenske opreme, a održat će se i sajmovi obrtništva, male privrede i poduzetništva te namještaja, ekologije, komunalne opreme i kamena.

Komentiraj