Krstičević odbijao reći cijenu vojne vježbe

Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar obrane Damir Krstičević sinoć je, gostujući u RTL Direktu, odbio je odgovoriti na pitanje koliko je koštala vojna vježba, koja se održavala 72 sata na 11 lokalcija. Radi se o najvećoj vojnoj vježbi dosad, a u njoj je sudjelovalo oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a korištena je borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi.

Pitanje koliko je vježba koštala postavljeno mu je nekoliko puta, a Krstičević je svaki put odbio izravno odgovoriti na njega. “Moramo voditi računa o troškovima, mogu ja vas pitati kolko košta ova emisija?”, odgovorio je na jedno od pitanja o troškovima.

“Što se tiče vježbe Velebit, ja bih čestitao svima na vrhunskoj izvedbi, hrvatska vojska je spremna izvršiti sve zadaće koje se postavljaju pred nju. Glavni stožer će kad završi analizu, izaći s tom informacijom, ne bih želio špekulirati”, rekao je Krstičević i dodao da su ‘pametnim planiranjem napravili cjelovitu vježbu vojske kako bi na taj način uštedjeli’. “Javnost će znati”, poručio je.

Voditelj Zoran Šprajc ministru je rekao da čito izbjegava odgovor, na što je Krstičević rekao: “Ne izbjegavam ništa, nego radimo sustavno. Ima se projekcija, ali po prvi puta radimo ovakvu vježbu”, kazao je. Iako je rekao da projekcije postoje, nije otkrio brojku.

Komentiraj