Hrvoje Jelavic/PIXSELL

KRSTIČEVIĆ “Fokusirani smo staviti vatru pod kontrolu”

Ministar obrane Damir Krstičević jutros je sazvao hitni sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko neretvanske županije u Orebiću.

Krstičević je kazao da su dobili izvješće o stanju i zahvalio sustavu domovinske sigurnosti, HGSS-u, policajcima, vojnicima i mještanima te turistima, koji su od samih početaka, vrlo angažirano gasili požar, prenosi N1.

“Stanje je zadovoljavajuće. Od ranog jutra angažirani su kanaderi i vjerujem da će požari danas biti stavljeni pod kontrolu. Fokusirani smo na to”, rekao je nakon sastanka Krstičević.

“Situacija je jučer bila složena. Puhao je jak vjetar, ali uspjeli smo, nije došlo do ljudskih stradavanja, došlo je do oštećenja imovine, to nam nije drago, ali požar je težak, pokušali smo angažirati kanadere i air tractore, nije se odmah moglo, ali nismo odustajali i na kraju su došli i sa zemaljskim snagama je stavljena situacija pod kontrolu”, kazao je.

Na terenu na Pelješcu sada je oko 300 vatrogasaca i 100 vojnika, a od ranog su jutra angažirani i kanaderi. “Odluke jučer donesene su bile racionalne i što se tiče evakuacije, učinjeno je sve da se osigura da nitko ne strada”, poručio je Krstičević.

Kad je pak riječ o Kuli Norinskoj, koju će kasnije posjetiti, istaknuo je da je tamo situacija složenija – “danas su i tamo već kanaderi i nadam se da ćemo i tamo staviti situaciju pod kontrolu, tamo je malo složenija situacija nego ovdje u Orebiću, i vremenska prognoza bi popodne trebala biti bolja i nadam se da ćemo i Kulu Norinsku do večeri staviti u zadovoljavajuće stanje”, poručio je ministar.

Komentiraj