COWORKMed

Kroz coworking do razvoja inovativnog poduzetništva

Razvojna agencija Zagreb u sklopu projekta COWORKMed, kojim se promovira inovativni koncept poduzetništva, organizira konferenciju na temu perspektive coworking prostora.

Tijekom konferencije održat će se panel diskusija pod nazivom ‘Budućnost coworkinga na području Mediterana’. U diskusiji će sudjelovati stručnjaci koji će primjerima iz vlastite prakse doprinijeti raspravi o novim radnim procesima i pozitivnim utjecajima coworkinga na održivi rast unutar zemalja Mediterana.

Konferencija će se održati 12. travnja 2018. godine s početkom u 10 sati u Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb na Zagrebačkom velesajmu.

Projekt COWORKMed sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz pet europskih država – Italije, Francuske, Španjolske, Grčke i Hrvatske. Njegov osnovni cilj je povezivanje tvrtki, istraživačkih i razvojnih centara, institucija visokog obrazovanja te javnog i civilnog društva kako bi se potaknula ulaganja u inovativno i start up poduzetništvo.

“Poduzetništvo temeljeno na povezivanju stručnjaka različitih profesija i kompetencija vode razvoju dugoročno održivih projekata. Kroz COWORKMed projekt koncept coworkinga razmotren je sa svih relevantnih aspekata. Konsolidirani rezultati nastali kroz brojna istraživanja tijekom provedbe projekta bit će osnova za smjernice koje se upućuju europskim i lokalnim donositeljima odluka kako bi se prepoznao doprinos coworkinga u razvoju inovativnog poduzetništva na području Mediterana“, poručio je Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb.

O rezultatima projekta govorit će Fabio Bracci (IRIS Research Institute, Italija), a neki od panelista su Neus Inglada (Cowork Rambla Catalunya, Španjolska), Renata Marušić (Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA) te Nera Pavić (Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba).

Komentiraj