KREGAR: “Ponašanje Kuščevića zloupotreba je funkcije”

Profesor s Pravnog fakulteta i politički analitičar Josip Kregar jutros je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao aferu ministra uprave Lovre Kuščevića s neprijavljivanjem kuće u katastar.

Na pitanje što nam poručuje afera ministra Kuščevića u kojoj izgrađenu kuću nije prijavio u katastar, Kregar je kazao da to prije svega znači da ako lažeš moraš biti dobrog pamćenja te da su mnoge njegove izjave za njega inkriminirajuće.

“Mislim da njegovo ignoriranje ozbiljnosti problema je kranje neprimjereno. Ovdje se ne radi o tome da je samo zaboravio upisati u katastar, ovdje se radi o tome da nije naveden kao vlasnik, a time ne plaća poreze. Ovdje će i Ministarstvo financija imati ozbiljan zadatak. On je neoprezno mislio da nitko neće saznati za njegovu imovinu”, smatra Kregar.

Dodaje kako se tu radi o zloupotrebi funkcije te kako je to vrlo ozbiljna stvar. “Za javnost je dovoljan dokaz da se livada pretvara u štalu, a štala u kuću. Druga stvar koja se vidi da su načelnici u ovom slučaju postali toliko neodgovorni, nesmjenjivi da mogu raditi ovakve stvari. Tu se ne radi o tome da se neki objekti rade mimo zakona, ovdje se radi o zloupotrebi. To nije stvar koja se da tako tolerirati”, ističe.

Kregar se pita gdje su ministrovi dokazi da je uredno plaćao sve obaveze koje je morao imati za kuću, izgradnju i iznajmljivanje. “Bojim se da će to biti afera koja će potrajati dovoljno dugo da nagrize autoritet ne samo njega kao ministra nego osobe na političkom nebu koja bi trebala biti uzor, a samo niže skandale”, naglašava.

Na kraju je poručio kako je Kupščević napravio veliku političku štetu svojoj stranci.

Komentiraj