Kraljica Elizabeta o intervjuu Harryja i Meghan s Oprom: “Cijela obitelj je tužna”

Nakon razgovora Harryja i Meghan Markle sa slavnom američkom televizijskom voditeljicom Oprah Winfrey, njihovu prvom velikom televizijskom intervjuu otkad su prije godinu dana donijeli odluku da napuste Veliku Britaniju i svoje uloge u kraljevskoj obitelji, službenim su se priopćenjem oglasili iz Buckinghamske palače.

“Cijela obitelj je tužna zbog saznanja o tome koliko je Harryju i Meghan posljednjih nekoliko godina bilo teško. Problemi kojih su se dotakli, pogotovo oni povezani s rasom, su zabrinjavajući. I dok je moguće da neka sjećanja variraju, ozbiljno ćemo im se posvetiti unutar obitelji. Harry, Meghan i Archie će uvijek ostati jako voljeni članovi obitelji”, piše u službenom priopćenju iz palače, prenosi Sky News.

Podsjetimo, Meghan je u intervjuu priznala da je razmišljala o samoubojstvu, a članove kraljevske obitelji prozvala je zbog rasizma. “Kada sam bila trudna, Harry je imao razgovor u četiri oka. Rečeno mu je da Archieju neće biti ponuđena sigurnost i da neće dobiti titulu, ali i da će možda biti pretaman kada se rodi”, kazala je Meghan.

Harry je izrazio žaljenje što kraljevska obitelj nije javno osudila rasističke komentare u dijelu britanskih medija. Harry je rekao da mu otac, princ Charles nije pružio potporu u tim teškim trenutcima, iako je “proživio nešto slično i zna što je bol”. “Morat ćemo se još truditi” kako bismo popravili naše odnose, “ali u isto vrijeme ću ga uvijek voljeti”, rekao je.

Komentiraj