Darko Kovačević osuđen na 5 godina bezuvjetnog zatvora

Dino Stanin/PIXSELL

U četvrtak je na zadarskom Općinskom sudu završeno suđenje Darku Kovačeviću ‘Daruvarcu’ (31). Proglašen je krivim i nepravomoćno dobio pet godina bezuvjetnog zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji 18-godišnjoj Zadranki.

Osuđen je na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu. Dobio je i deset mjeseci zbog prijetnje. Sutkinja mu je izrekla jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

Do pravomoćnosti presude Kovačević će ostati u zatvoru. U pratnji pravosudne policije Kovačević je napustio sudnicu te će biti prebačen u zatvor.

Zadar: Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora 10.01.2019., Zadar – Darko Kovacevic Daruvarac optuzen je danas na Opcinskom sudu na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.
Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Tužiteljstvo je tražilo kaznu od pet i pol godina zatvora.

ODVJETNIK “Kazna je stroga, dati će primjer za druge”

Optuženi je, podsjetimo, na jučerašnjem ročištu priznao krivnju za prijetnje i tjelesne ozljede. Optužba je tražila isključenje javnosti, što je sutkinja i prihvatila.

Kovačević je nakon šest mjeseci istražnog zatvora, 14. prosinca, pušten da se brani sa slobode, a optužen je za kazneno djelo prijetnje i nanošenja teške tjelesne ozljede.

Napad na 18-godišnjakinju zbog kojeg se Kovačeviću sudilo dogodio se 13. lipnja u jednom zadarskom kafiću. Daruvarac ju je najprije udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje, a potom krenuo s udarcima šakama po glavi te ju je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njome udario o umivaonik. Djevojka je pobjegla natrag u kafić, no ondje ju je sustigao te je uhvativši za kosu dva puta bacio na pod, a onda i udarao nogama u tijelo i glavu. 18-godišnjakinji je nanio teške tjelesne ozljede.

Komentiraj