Prijeko potreban uređaj za videonistagmografiju, pretragu koja se koristi u dijagnostici i liječenju vrtoglavica, uručio je danas predsjednik Uprave Konzuma, Slavko Ledić, Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana.

Donaciju su primili ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, mr. sc. Vesna Bosanac, dr. med. i rukovoditelj Poliklinike za otorinolaringologiju doc. dr. sc. Siniša Maslovara, dr. med.

Prenosimo dio priopćenja za javnost: 

“Ova je donacija od ogromnog značaja za nas, ali isto tako i za naše brojne pacijente, jer njome dobivamo novi, suvremeno koncipirani i unaprijeđeni videonistagmografski uređaj bez kojega je teško zamisliti pouzdanu dijagnostiku poremećaja ravnoteže. Dosadašnji uređaj star je jedanaest godina, potpuno je dotrajao i često neispravan pa je bilo krajnje vrijeme da ga zamijenimo te smo stoga iznimno zahvalni Konzumu na njihovoj velikodušnoj donaciji“, naglasio je doc. dr. sc. Siniša Maslovara, dr. med., rukovoditelj Poliklinike za otorinolaringologiju Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana.

„Poliklinika za otorinolaringologiju Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana jedan je od najpoznatijih centara za dijagnostiku i liječenje poremećaja ravnoteže na području Republike Hrvatske, u koji godišnje dolazi više od 700 pacijenata. Pritom više od 80 posto njih dolazi iz drugih županija, uključujući i one najudaljenije županije poput Dubrovačko-neretvanske ili Istarske. Zahvaljujući dr. Maslovari i cijelom njegovom timu naša je bolnica poznata i izvan Hrvatske po svojim postignućima na polju dijagnostike i posebice liječenja vrtoglavica metodama vestibularne rehabilitacije, a vjerujem da će im ovaj uređaj pomoći da granice u tome ponovno pomaknu“, istaknula je mr. sc. Vesna Bosanac, dr. med., ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana.

„Izuzetna mi je čast biti danas ovdje i uručiti donaciju predstavnicima vukovarske bolnice, a zadovoljstvo je još veće kad čujem koliko će im novi uređaj pomoći u svakodnevnom radu te doprinijeti još kvalitetnijoj dijagnostici i liječenju pacijenata. Društveno odgovorno djelovanje, osobito u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo, uvijek je bilo i ostaje u fokusu Konzumovog poslovanja, s osobitim naglaskom na pomoći najugroženijim skupinama društva. Drago mi je što će ova donacija dodatno osnažiti ulogu Poliklinike za otorinolaringologiju u pomoći i podršci pacijentima iz cijele Hrvatske te se nadam da ćemo i ubuduće imati još prilika doprinijeti radu vukovarske bolnice, koja je za sve nas simbol nepokolebljive snage i borbe“, izjavio je gospodin Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Sredstva za donaciju videonistagmografa ostvarena su iznimnim uspjehom kampanje Zdravoljupci, kojom Konzum u razdoblju od 23. kolovoza do 12. studenog nastoji podići svijest djece i mladih, ali i odraslih, o važnosti redovite konzumacije voća i povrća i uravnotežene prehrane. Tri su maskote danas nakon uručenja donacije posjetile najmlađe pacijente na Odjelu za pedijatriju vukovarske bolnice.  Maskote su se fotografirale s mališanima i darivale im plišane igračke kako bi im barem malo uljepšale i olakšale boravak u bolnici“, piše u objavi.

Komentiraj