Kondicijski trener Vatrenih pozitivan na koronavirus

Uoči predstojećih utakmica Lige nacija igrači i stožer hrvatske reprezentacije obavili su jučer redovno testiranje na SARS-CoV-2, a danas pristigli rezultati pokazali su da među igračima nema pozitivnih na novi koronavirus. Međutim, isti je potvrđen kod kondicijskog trenera hrvatske reprezentacije, prof. dr. Luke Milanovića, objavio je HNS. Milanović koji nema simptome bolesti idućih će 14 dana provesti u samoizolaciji.

O pozitivnom slučaju obaviještena je nadležna epidemiološka služba koja je detaljno analizirala sve kontakte dr. Milanovića te je procijenila kako su proteklih dana u okviru reprezentacije poštovane sve stroge mjere prevencije zaraze. Uzimajući to u obzir, epidemiolozi su procijenili da nije bilo rizičnih kontakata te su donijeli odluku o samoizolaciji samo za kondicijskog trenera Vatrenih, pojasnili su iz Saveza.

Testiranje u srijedu bilo je redovno testiranje prema Uefinom protokolu za povratak igri, a prema predviđenom planu, reprezentacija će imati još dva testiranja – u petak u Portu te u ponedjeljak u Parizu.

Milanović je, kao i drugi članovi stožera i reprezentativci, testiran i prije okupljanja te je bio negativan. Međutim, to ne znači da tada virus nije bio u fazi inkubacije.

Tijekom okupljanja reprezentacije na snazi su vrlo stroge i posebne mjere zaštite, što vrijedi i za osoblje hotela u kojem je smještena reprezentacija, gdje su svi članovi osoblja testirani prije dolaska reprezentacije, a poštuju se posebne mjere dezinfekcije i vrlo strogi protokoli.

Svi ostali testovi na igrače i članove stožera hrvatske reprezentacije vratili su se negativni. Vatreni će tako po planiranom rasporedu u petak krenuti prema Portugalu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera kao što je bilo i do sada, zaključuju iz HNS-a.

Komentiraj