Komemoracija povodom smrti Milana Bandića u Hrvatskom narodnom kazalištu

U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu u utorak u 11 sati održat će se komemoracija za Milana Bandića, a zbog epidemioloških mjera moći će biti oko 150 uzvanika.

Komemorativnom skupu, pored obitelji i suradnika te predstavnika Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, prisustvovat će i predstavnici političkog i društvenog života, prijatelji, kolege i znalci.

Na početku komemoracije Zagrebačka filharmonija će izvesti Adagio for Strings Sameula Barbera.

Oproštajne govore o iznenadno preminulom gradonačelniku održat će: Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj gradonačelnika; Nina Obuljen Koržinek, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica kulture te Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba.

Iz Gradske uprave građanima je poslan apel da se pridržavaju epidemioloških mjera, a umjesto kupovanja cvijeća i vijenaca, da uplate novac Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti, čiji je zakladnik i upravitelj bio upravo gradonačelnik Bandić.

Sprovod će biti održan u srijedu na Mirogoju. Zbog epidemioloških mjera, ograničen je na 25 ljudi, no teško je očekivati, govore gradski predstavnici, da velik broj Zagrepčana ipak neće doći i oprostiti se s gradonačelnikom

Komentiraj