KINO TUŠKANAC Novi filmovi korejske kinematografije

hina

Zagrebačko kino “Tuškanac” nastavlja upoznavati domaću publiku s novim filmovima kinematografija koje rijetko ima prilike vidjeti na velikom platnu – od ponedjeljka organizira ciklus korejskog filma sa šest dugometražnih kino uspješnica nastalih u proteklih nekoliko godina.

Korejski filmski tjedan otvorit će “Vlak za Busan” Sang-hoa Yeona koji je na južnokorejskom tržištu imao deset milijuna gledatelja, a nakon prikazivanja na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu, privukao je veliku međunarodnu pozornost.

Film prati razvedenog samohranog oca koji ne provodi dovoljno vremena s kćeri, no kada je za rođendan odluči povesti vlakom majci u drugi grad njihovo se putovanje pretvori u borbu za život u najezdi zombija.

Slijede dvije detektivske priče – “Povjerljivi zadatak” Sung-hoona Kima o neobičnoj suradnji južnokorejskog i sjevernokorejskog detektiva na slučaju odbjeglog kriminalca i akcijski triler “Koma dan” Seong-huna Kima o detektivu protiv kojega je pokrenuta policijska istraga radi navodne korumpiranosti, što je tek početak njegovog lošeg dana.

Povijesna drama “Fatalni susret” Jae-kyooa Leea temelji se na stvarnom povijesnom vladaru iz Joseon dinastije koji je preživio brojne atentate, dok akcijski triler “Lopovi” Dong-hoona Choia prati ‘krimi kvartet’ koji prihvaća posao u Macau, u kojemu su ulozi veliki, kao i moguća dobit.

Program završava za vikend, 28. i 29. listopada, animiranim filmom “Leafie, kokoš u divljini” Sung-yoona Oha, u čijoj je glavnoj ulozi kokoš iz naslova koja se, praveći se da je mrtva, uspije spasiti iz užasnih uvjeta proizvodnje jaja. Ni na slobodi joj nije puno lakše, odbacuju je životinje iz drugog dijela farma, a sve što želi je postati majka i to joj uspjeva kad spletom okolnosti posvoji odbačenog pačića.

Komentiraj