Kevin Spacey objavio tradicionalnu božićnu čestitku, ove godine je mračna

Otkako ga je Anthony Rapp optužio za seksualno napastovanje kada je imao 14 godina, slavni glumac i osvajač Oscara Kevin Spacey povukao se s društvenih mreža. Jedino što od tada objavljuje su božićne čestitke koje su u prethodne dvije godine imale dvoznačno značenje. Tako se u prvoj božićnoj čestitci, objavljenoj za Badnjak 2018. godine, pojavio kao Frank Underwood, što je lik američkog predsjednika kojeg je Spacey glumio u seriji „Kuća od karata“. Tada je rekao „Ako nisam platio cijenu onoga što znamo da sam napravio, onda neću platiti cijenu za ono što nisam napravio“. Dvoznačno, jer se to odnosilo i na sudbinu lika Franka Underwooda u seriji kao i sudbinu Kevina Spaceya nakon nekoliko optužbi za seksualno napastovanje.

Na Badnjak ove godine Spacey je objavio čestitku koju je nazvao 1-800 XMAS i koja je mračnija od onih koje je objavljivao prethodne dvije godine. „Ako ste u situaciji koja je nepodnošljiva, ako patite, ako trebate pomoć, ako osjećate krivnju ili sram, ako imate manjak samopouzdanja, ako ste došli do zida, ako mislite da za vas nema izlaza, obećajem vam da izlaz postoji“, rekao je Spacey i nastavio „U vrijeme praznika, čak i ako to ne osjećate, postoje ljudi koji vas razumiju i koji mogu pomoći jer niste sami“. Cijelu čestitku pogledajte ovdje:

Iako se vodi nekoliko sudskih procesa protiv Spaceya za seksualno napastovanje pokrenutih između 2017. i 2019. godine, jedan je odbačen a jedan je okončan smrću osobe koja ga je optužila. Do sada nije osuđen ni za jedno djelo.

Komentiraj