Kerum nepravomoćno osuđen za prijetnju Ivoševiću, rekao da će mu “iščupati gučak”

 

Željko Kerum nepravomoćno je osuđen za prijetnju aktivistu Bojanu Ivoševiću na predloženu kaznu, šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, javlja Dalmatinski portal.

Sud je prihvatio argumente Općinskog državnog odvjetništva u Splitu te izdao kazneni nalog kojim je obavezao Keruma i na plaćanje troškova postupka u iznosu od 1000 kuna. Suđenja nije bilo. Ako Kerum prigovori na kazneni nalog, a pretpostavlja se da hoće, onda se postupak vodi po uobičajenoj špranci. Optužnica ide pred optužno vijeće, a u slučaju potvrđivanja, koje je izvjesno, saziva se glavna rasprava i na koncu donosi presuda na koju se stranke opet mogu žaliti.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Keruma 15. srpnja. Mjesec dana ranije zaprijetio je Ivoševiću ‘čupanjem gučka’ revoltiran što ga je na Dalmatinskom portalu nazvao malignim tumorom Splita. Policija je odmah reagirala te pozvala Ivoševića na razgovor. Zanimalo ih je je li prijetnju shvatio ozbiljno. Nakon što je Ivošević rekao da jest, policija je podnijela kaznenu prijavu. Sve se dogodilo uoči parlamentarnih izbora na koje je Kerum izašao, no bez nekog većeg uspjeha.

U presudi se navodi da je Kerum 12. lipnja u 17:59 u nakani da kod Bojana Ivoševića izazove osjećaj straha, reagirajući na komentar o njegovom političkom djelovanju koji je objavljen istog dana na Dalmatinskom portalu, sa svog mobilnog telefona uputio novinarki Živani Šušak Živković poruku nazvanu “Odgovor Ivoševiću” kako bi je javno objavila.

Komentiraj