Karamarko: “Nisam bio u potencijalnom sukobu interesa, htjeli su me odstrijeliti”

Bivši potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ustvrdio je kako “nije bio u potencijalnom sukobu interesa”, nego je “konstrukcija i promocija potencijalnog sukoba interesa bila u funkciji mog političkog odstrjela”.

Karamarko je to ustvrdio u podužoj objavi na Facebooku, u kojoj je komentirao presudu Visokog upravnog suda koji je ukinuo neke važne odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

“Visoki upravni sud pravomoćnom presudom dokinuo je odluku farsičnog Povjerenstva za sukob interesa u slučaju Bandić. Nježna ruka pravde obrisala je biljeg s čela zagrebačkoga gradonačelnika. Isto očekuju Plenković, Bernardić, Dalić, itd. Neki su već nakon prvog stupnja Upravnog sudovanja odahnuli. Treba istaknuti kako se u svim tim presudama Upravni sudovi pozivaju na obvezujuću odluku Ustavnog suda br U-lll-673/2018 od 2. srpnja 2019. s podupirućim izdvojenim mišljenjima. Naravno, riječ je o odluci Ustavnog suda kojom zapravo derogira presude Upravnih sudova, a time i Povjerenstva za sukob interesa u slučaju Tomislava Karamarka. Dakle, nisam bio u potencijalnom sukobu interesa”, ustvrdio je Karamarko.

Ivanjek: “Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće odlučivati o sukobu interesa. Da promijenimo naziv?”

Karamarko tvrdi kako je “konstrukcija i promocija potencijalnog sukoba interesa bila u funkciji mog političkog odstrjela. Zašto? Zbog politika koje sam počeo promovirati i svih pobjeda nad SDP-om.”

“Poručili su mi, medijski, da sam veleizdajnik zato što sam sugerirao da se izvučemo iz te nesretne arbitraže s MOL-om jer nisam siguran da ćemo dobro proći. Nažalost, bio sam u pravu. Izgubili smo ženevsku arbitražu, prema svemu sudeći i vašingtonsku. Šteta za Hrvatsku teška je oko milijardu eura (zasad). A ti, narode hrvatski, plaćaj!”, napisao je, dodajući kako je “samo htio spasiti neku lovu za ovu siromašnu državu…” “O ostalom, pozadini, inspiratorima, interesima, njihovim strahovima, drugom prigodom”, napisao je Karamarko.

 

Komentiraj