Madara Grinsteine priča o latvijskim iskustvima s EU fondovima

PJR

Međunarodna konferencija ‘Što nam donosi novo financijsko razdoblje 2021-2027 u EU fondovima? Učimo iz iskustva strateškog razvoja i provedbe EU projekata drugih zemalja članica EU’, održava se 6. i 7. ožujka u Hotelu Trakošćan u Trakošćanu.

Cilj je ove konferencije sadašnje i buduće korisnike što bolje uključiti u proces planiranja i korištenja mogućnosti koje nude EU fondovi.

Na konferenciji će o novim pravilima za razdoblje 2021-2027 iz perspektive predstavnika korisnika govoriti Madara Grinsteine, voditeljica projektnog odjela Sveučilišne bolnice Pauls Stradins Clinica u Latviji koja vodi projekt izgradnje nove zgrade A2 površine 37 726 m2 u sklopu bolnice. Završetak projekta predviđen je 2023. godine, dok je sama projektna aplikacija trenutno pod konačnom revizijom Europske komisije. Nova zgrada objedinit će nekoliko kirurških disciplina, kombinirati rad u ženskoj i dječjoj ambulanti, osigurati suvremenu intenzivnu njegu, liječenje neuroloških bolesnika i znatno poboljšati protok hitne medicinske pomoći. U isto vrijeme, optimizirat će se korištenje prostorija i opreme te ljudskih resursa, omogućiti će opsluživanje oko 22 tisuće pacijenata u stacionarnim danima i 46 tisuća u stacionarnim godinama nakon završetka projekta…

O iskustvima i planovima Republike Hrvatske u iskorištavanju EU fondova govoriti će Gabrijela Žalac, ministrica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić, ministar Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Ana Fresl, direktorica tvrtke Projekt jednako razvoj.

Partneri konferencije su Hrvatska udruga poslodavaca, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Komentiraj