TIJEKOM BRANITELJSKOG PROSVJEDA bivši ministar branitelja Predrag Matić tvrdio je da iza svega stoji Milijan Brkić, tada glavni tajnik HDZ-a. Brkić, koji je tvrdio da to nije točno, još prije prosvjeda s Klemmom je kupio zemlju u Lici na kojoj su planirali graditi kamene kućice za najam. Jedan od partnera bio im je i Miro Labrović, bivši specijalac koji je prošle godine završio u pritvoru zbog iznude

Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, i Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security i nekadašnji vođa braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66, planiraju podno Velebita, u mjestu Sveti Rok, uzgajati ličke krumpire. To, naravno, nije točno, ali tako su obojica odgovorila na pitanje Nacionala što planiraju graditi u Svetom Roku, gdje su s još trojicom prijatelja prije nekoliko godina kupili jednu parcelu veličine od 3600 četvornih metara i potom je podijelili na pet dijelova.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članak3. Maj s gubitkom većim od 157 milijuna kuna
Sljedeći članakJura Stublić i Film obilježavaju 40 godina od nastanka pjesme “Dijete ulice”
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.