Juričan Bandiću: “Odloži na trenutak bunde i dijamante, probaj se malo fokusirati na djecu. Možeš ti to”

“Folirantu, gdje si sada kad su ugroženi životi djece i roditelja?” – upitao je zagrebačkog gradonačelnika putem objave na društvenoj mreži Facebook redatelj i nekadašnji predsjednički kandidat Dario Juričan.

Juričan je Bandića prozvao zbog stanja na dječjem vrtiću Bajka na zagrebačkim Vrbanima. Riječ je o zgradi s koje su popadale fasadne ploče na ulazu u vrtić i sa stražnje strane zgrade prilikom potresa 29. prosinca. U vrtiću se u kolovozu 2019. godine urušio plaon od knaufa, kao i metalna konstrukcija koja ga je držala. Tragedija je, podsjeća Juričan, izbjegnutasamo zato što se strop urušio u večernjim satima kad u vrtiću niije bilo djece.

Juričanovu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Bundiću, ako uhvatiš malo vremena između dvaju posjeta zagrebačkim krznarijama u društvu svojih suradnica, ukazao bih ti na problem djece i njihovih roditelja u vrtić Bajka na Vrbanima III – njima prijeti opasnost od fasadnih ploča koje je tako šlampavo postavio tvoj pajdo iz Zagrebgradnje.

Tijekom posljednjeg potresa, onog od 29.12.2020., došlo je do urušavanja većeg broja fasadnih ploča na samom ulazu u vrtić, kao i sa stražnje strane zgrade. Još jednom oprosti što te gnjavim, ali roditelji su istinski uplašeni za svoje živote, te pogotovo za živote svoje djece. Odloži na trenutak bunde i dijamante, probaj se malo fokusirati na djecu. Možeš ti to.

Samo da te podsjetim – 20.8.2019. u vrtiću Bajka se srušio plafon od knaufa, kao i metalna konstrukcija koja ga je držala. Tragedija je izbjegnuta samo zato što se strop srušio u večernjim satima.

Roditelji sada samo traže od tebe, Gradonačelniče, da stručne službe provjere ispravnosti i sigurnosti fasadnih ploča na dijelu zgrade u kojem je smješten vrtić, kako bi se svi osjećali donekle sigurno.

Samo da te podsjetim: Ugovorom o zakupu objekta na području Gradske četvrti Trešnjevka-Jug, za potrebe Dječjeg vrtića Jarun od 5.5.2017. pajdi Branku Vojnoviću iz Zagrebgradnje plaćao si po 13,75 eura za svaki od 1800 kvadratnih metara, dok pajdo Miroslav Škoro sa svojom strankom Domovinski pokret za 242 m2 u Vlaškoj 81f Gradu Zagrebu plaća tek 0,83 eura po kvadratu. Hej, Bundiću, pa to je 16 puta manje nego što Grad plaća za rentanje vrtića!

Zar ti je lider Imovinskog pokreta koji se svojim parkingom bogatio na pacijentima bolnice u Zajčevoj, zbilja 16 puta važniji od djece? Pitanje je naravno retoričko, ne moraš mi odgovoriti, niti mrštiti svoje botoxirano lice.

Privredna banka Zagreb (PBZ) nedavno je preuzela od Zagrebgradnje vlasništvo nad prostorom vrtića.

Dobro, namirio si pajde, a sada učini nešto za roditelje male djece.

Roditelji su pokrenuli peticiju kojom i tebe, Milane Bundiću, mole da malo mrdneš guzicom i pobrineš se za sigurnost građana ispred vrtića Bajka.

Možeš li ti to, folirantu Bundiću, ili ćemo čekati da neko dijete pogine zbog tvog nemara?

Dario Juričan, gradonačelnik svemira”, napisao je.

Komentiraj