Jandroković: “Ništa što je došlo od predsjednika Republike neće pripomoći smirivanju tenzija”

Spustimo tenzije, jer danas svaka riječ može zapaliti plamen, pozvao je danas predsjednik Sabora Gordan Jandroković, koji upozorava da je situacija danas drugačija u odnosu na vrijeme kada je “i sam znao reći riječ više nego što je trebalo”.

“Danas imamo i covid, 2015. ga nismo imali. Drugačija je situacija. Ovo vrijeme od svih traži ozbiljnost i uvažavanje i toleriranje drugačijih”, kazao je Jandroković.
“Apsolutni prioritet je da pokušamo smanjiti brojke. Drugo, pred nama je izazovno razdoblje za hrvatsko gospodarstvo. Donijeli smo određene mjere, međutim, izazovi su veliki. Treća stvar je sigurnost, imali smo nasilni čin. Vidjeli smo da nasilje više nije neuobičajeno, nakon čega su uslijedile prijetnje. Moramo smanjivati tenzije i biti razboriti”, rekao je.

Ne čini mu se da predsjednik Republike pomaže u tome. S jedne strane, kaže, je Vlada koja treba brinuti o problemima građana, a “s druge strane imate predsjednika koji ima puno manje obaveza koje proizlaze iz zakona i Ustava. Treba ostaviti prostor predsjedniku Vlade da se bavi covidom, ekonomijom i sigurnošću. Čini mi se da predsjednik Republike o tome ne razmišlja puno. Nisam čuo nijedan konstruktivan prijedlog vezan za covid, epidemiju, pa ni sigurnost. Ništa što je došlo od predsjednika Republike neće pripomoći da se tenzije smire.”

Kaže kako ne treba dolijevati ulje na vatru. Poziv je došao od predsjednika, kaže, ali njemu nije baš normalno da ujutro nekoga uvrijedite, a popodne ga pozovete na čaj. “Sjednicu treba održati”, rekao je potom. “Predsjednik Republike bavi se osobnim statusom, svima koji razmišljaju drugačije od njega. Imam dojam da predsjednika Vlade namjerno pokušava uvući u konflikte, a predsjednik Vlade mora biti usmjeren na ono što je važno za građane”, dodao je.

Uporno svi radimo istu grešku, vraćamo se unatrag, rekao je. “Pogledajte što se događalo prije., nisu u SDP-u baš nevinašca, bilo je ružnih riječi koje su potpirivale vatru… “Moramo napraviti razliku između onog što je normalno za ljude i što ih vuče dublje u problem”, kazao je Jandroković.

Komentiraj