Jandroković: “Đurđević neće dobiti podršku većine. Da je čekala javni poziv, sve bi bilo drugačije”

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je u srijedu da kandidatkinja predsjednika Republike Zorana Milanovića za predsjednicu Vrhovnog suda Zlata Đurđević neće dobiti potporu vladajuće većine.

Javni poziv za čelnu osobu Vrhovnog suda je završio, uskoro se očekuje i službeni prijedlog predsjednika Republike, a onda je na Jandrokoviću da tu točku uvrsti u dnevni red.

“To ovisi samo jednim djelom o meni, ovisi o cijeloj proceduri. DSV je zaprimio kandidature. Koliko sam informiran, vjerojatno će ih sutra uputiti uredu predsjednika Republike, oni će nakon toga poslati to na mišljenje Odboru za pravosuđe i Općoj sjednici Vrhovnog suda. Kada oni daju mišljenje, vraćaju to u ured predsjednika i onda predsjednik Republike predlaže Saboru svoga kandidata”, objasnio je Jandroković proceduru u razgovoru za RTL.

Dodao je da će pričekati da dođe prijedlog. “Možda će netko imati tako dobar program i uvjeriti predsjednika da je možda bolji kandidat. Ne bih prejudicirao, ali što se tiče gospođe Đurđević, tu smo potpuno jasni. Ona neće dobiti potporu vladajuće većine”, rekao je.

Đurđević se, kaže Jandroković, diskvalificirala jer je sudjelovala u nezakonitoj proceduri koju je pokušao nametnuti predsjednik Republike.

“Smatram da nije trebala sudjelovati u onome što je Milanović pokrenuo, mogla je sačekati novi javni poziv. Tada bi sve bilo drugačije, ali ovako nije i Milanović joj je napravio medvjeđu uslugu. S obzirom da je sudjelovala u nezakonitoj proceduri, meni je to dovoljan razlog. Ne samo moj razlog, nego razlog većine saborskih zastupnika”, rekao je Jandroković.

Komentirajući posljednje Milanovićeve izjave, Jandroković je rekao: “Nastojim ignorirati neprimjerene izjave predsjednika, kojeg ja više ni ne gledam kao predsjednika nego klauna koji iz dana u dan zabavlja hrvatsku javnost. Njegove izjave za mene su neprimjerene i fakat me nije briga što on o meni misli i govori i uopće me to ne zanima. Nemojte me više ništa o njemu pitati. Kada se taj klaun počne pristojno ponašati, onda možemo razgovarati o nekom zajedničkom polaganju vijenaca. Do tada neće biti komunikacije”.

Komentiraj