Jakupčić bi trebao u mirovinu, ali ostaje šef Hrvatskih šuma, i to bez suglasnosti ministrice poljoprivrede

Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, ostaje na toj poziciji iako je 20. svibnja navršio 65. godinu života te bi trebao otići u mirovinu.

Zanimljivo je da Jakupčić za ostanak na toj poziciji nije dobio odobrenje ministrice poljoprivrede Marije Vučković, iz čijeg su ministarstva za Nacional odgovorili da “ministrica poljoprivrede Marija Vučković nije dala suglasnost” da Jakupčić i nakon 65. rođendana ostane na čelu Hrvatskih šuma.

Međutim, Jakupčić i dalje dolazi na posao te se očito nema namjeru “umiroviti”, a iz Hrvatskih šuma su za Nacional poručili da “Sukladno čl. 4. st. 3. i 4. Zakona o radu i Ugovora o vođenju poslova Društva, predsjednik Uprave Krunoslav Jakupčić nastavlja s radom do isteka mandata”.

Bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti reakcija resorne ministrice i premijera Plenkovića pogotovo ako se zna da su uz Jakupčića veže niz afera povezanih s bivšom gradonačelnicom Knina Josipom Rimac, zbog kojih je on jedan od osumnjičenika Uskoka, a protiv njega je proces pokrenulo i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Osim toga, Nacional je krajem travnja otkrio i da u tim procesima predsjedniku Uprave Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću njegova tvrtka plaća troškove odvjetnika i to na njegov privatni račun.

Komentiraj