Pojačan promet tijekom dana očekuje se na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito zagrebačkoj i riječkoj, glavnim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, Istarskom ipsilonu, Jadranskoj i Ličkoj magistrali, povremeno na Krčkom mostu, prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora LUŽANI i odmorišta LUŽANI u smjeru Lipovca nalaze se ostaci raspadnute gume na kolniku. HAK moli korisnike za pojačan oprez.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar povremeno puše i na dionicama autocesta: A1 između vijadukta Božići i južnog dijela tunela Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionicama autocesta: A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac; A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Slavonskog Broda.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Granični prijelazi

Od 31.07.2018. god. do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Predviđeno trajanje radova je šest mjeseci. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Do 30. rujna 2018. zbog građevinskog miniranja povremeno se zatvara cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat – dva puta tjedno između 13:00 i 17:00 sati u trajanu po 20 minuta. Korisnike molimo za strpljenje, a zbog radova se na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Komentiraj