Izložba koja prikazuje razvoj identiteta u sklopu Art Zagreba

 

Skupnom izložbom ‘’Marš iz mog horoskopa!’’ koja će se od 27. do 29. kolovoza održati u sklopu međunarodnog sajma umjetnina Art Zagreb u Hali V Tehničkog muzeja, kustosica Selma Hafizović kroz radove pet umjetnika prikazuje razvoj identiteta kao pojavu ili rezultat vjerovanja u kapitalističko, razvojno oblikovanje identiteta. Izlažu umjetnici Lina Franko, Rebecca Ribichini, Ahren Warner, Adrianna Liedtke i Sofia Albina Novikoff Unger.

Art Zagreb organizatori opisuju kao mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu. Osim dvadesetak štandova, trodnevni sajam ugošćuje niz panela, predavanja i filmskih projekcija.

Kustosica Selma Hafizović kaže: “U ovom trenutku nepomično promatramo prošle neuspjehe i buduće ciljeve. Odmaranje u tišini nekima donosi spokoj. Ova izložba prikazuje razvoj identiteta kao pojavu ili rezultat vjerovanja u kapitalističko, razvojno, oblikovanje identiteta. Što znači napredak i što može značiti oblikovanje identiteta i intimnosti u suprotnosti ili u skladu s razvojem kapitalizma. Posebice, kako opiranje napretku poprima oblike apatije, konformizma, ali i bijesa…”

Komentiraj