Ivica Tucak: “Odigrali smo fenomenalno, napadački nas je bio pun bazen”

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak u subotu je, nakon pobjede ‘Barakuda’ nad Srbijom 14:12 i plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju, poručio da se ne radi o velikoj, nego značajnom pobjedom za nas.

“Matematički smo unutra, ostvarili smo prvi cilj. Nakon poraza ove dvije pobjede pokazale su da vrijedimo puno, ali nema euforije, tek nam dolaze najbitnije utakmice. Sa Španjolskom igramo za prvo mjesto, ali ono nije bitno jer se u drugoj skupini svašta događa. Došli smo napraviti puno više nego biti u grupi”, rekao je Tucak.

Posebno se zahvalio Paolu Obradoviću, koji nastupa bez obzira na ozljedu. Četiri minute prije kraja susreta Hrvatska je imala pet golova prednosti, do kraja susreta Srbija je napravila niz od 3:0. Tucak kaže da se crne rupe događaju svima, u svakom sportu.

“Nitko ne igra od početka do kraja savršeno kao stroj. Odigrali smo fenomenalnu utakmicu, napadački nas je bio pun bazen, moćni obrambeno. Čestitke momcima, čvrstom smo s nogama na tlu, imamo velike šanse, ali moramo se dobro pripremiti”, rekao je.

Iako je rekao da suđenje neće i ne smije komentirati, kratko je rekao: “Ne znam zašto nama isti gospodin sudi već treći put. Sudili su kako misle da znaju, ja ću reagirati kada vidim da je to prešlo mjeru”.

Naši će vaterpolisti u ponedjeljak protiv Španjolske igrati za prvo mjesto u skupini.

Komentiraj