Ivan Penava: “Očekujem potporu šireg bloka, ali i Mosta”

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u utorak je za N1 televiziju objasnio je zašto je na ove lokalne izbore odlučio izaći kao nezavisni kandidat, a ne u okviru Domovinskog pokreta te je otkrio i detalje o pripremama za nastup na lokalnim izborima na razini Vukovarsko-srijemske županije.

“Ovo je drugi mandat u kojem sam kao gradonačelnik Vukovara s ljudima s kojima sam obnašao dužnost stekao prepoznatljivost puno više i jače nego što je to bilo koja politička opcija, pa makar to bio i DP u ovom slučaju”, izjavio je Penava te dodao da, iako je nezavisni kandidat, ima potporu Domovinskog pokreta.

“Nije se ništa tu promijenilo. Mi smo u toj priči od suradnje koja je prethodila na parlamentarnim izborima. Na tome ostajemo i na ovim izborima. Smatram da je ovakav izlazak na lokalne izbore za Vukovar dobitna kombinacija”, rekao je Penava te istaknuo da mandati koje je osvojio u sastavu HDZ-a imaju svoje olakotne, ali i otegotne okolnosti.

“Uz Domovinski pokret moram spomenuti i partnere, a to je HKS s kojom smo vodili grad sedam godina. Očekujem potporu šireg bloka, kao što je i dosad bilo, da se tu nađe i Most koji formalno ne egzistira u Vukovaru, ali nam je bitna ta priča”, naglasio je Penava, koji smatra da će vrlo brzo izići s kandidatom za lokalne izbore na razini Vukovarsko-srijemske županije.

Komentiraj