IVAN KUJUNDŽIĆ O ŠKORIĆU: “Petre, Petre, zašto nisi stijena”

Kandidat za potpredsjednika HDZ-a Ivan Kujundžić u subotu je gostovao u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije, gdje je komentirao nadolazeće unutarstranačke izbore u HDZ-u.

Komentirao je preokret splitskog HDZ-ovca, Petra Škorića, koji je prvo podržao Miru Kovača za predsjednika stranke, da bi potom svoju potporu izrazio aktualnom šefu stranke Andreju Plenkoviću, a posljednje u nizu je i njegovo odustajanje od kandidature za potpredsjednika stranke.

“Petre, Petre zašto nisi stijena? Žao mi je da je odustao od kandidature, mogao je barem sačekati i poslušati Andreja Plenkovića i onda se odlučiti. Ovako je preuranjeno i doveo je sebe i sve nas u sumnju u moguće razloge svog odustajanja. Ne bih volio da bude ono o čemu su ljudi špekulirali”, rekao je Kujundžić.

Dodao je da je Škorić sve to ‘malo nespretno’ napravio, te da bi volio da je bio ‘stijena’.

Istaknuo je da s terena dolaze zabrinjavajuće informacije što se tiče prikupljaju potpisi. “Bile su informacije s terena da se skupljaju potpisi samo za Andreja Plenkovića i njegov tim, što je jako loše. Mora se omogućiti svim kandidatima jednako prikupljanje potpisa”, rekao je Kujundžić.

Komentirao je i često pozivanje na Franju Tuđmana u unutarstranačkoj kampanji.

“Ja mislim da je to pomalo već postalo retrogradno. Franjo Tuđman je na jednoj svojoj glavnoj ideji pomirbe Hrvata želio doista postići veliko jedinstvo i prvi put smo ušli u povijesno razdoblje u kojem smo bili zatečeni i ratom i posve jedinstveni i u tom jedinstvu je izborena hrvatska država i njena sloboda. Danas se poziva na tuđmanizam, nekako me više demagoški asocira na te floskule. Tuđmanizam se živi na jedan drugi način, mi moramo urediti hrvatsko društvo”, zaključio je Kujundžić.

Komentiraj