ISTRAŽIVANJE: Milanoviću tri posto prednosti ispred Grabar-Kitarović

Uoči završnog sučeljavanja predsjedničkih kandidata, Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović, NovaTV je objavila rezultate istraživanja javnog mnijenja oko drugog kruga predsjedničkih izbora.

Na izbore, kako je objavljeno, planira izaći 63 posto građana. Među njima još uvijek ima čak 13 posto neodlučnih.

Zoran Milanović dobio bi 45 posto glasova, a Grabar-Kitarović 42 posto, uz već spomenutih 13 posto neodlučnih birača.

Zoran Milanović može računati na 64 posto birača s VSS-om. U prednosti je u Zagrebu s 53 posto, Sjevernoj Hrvatskoj s 54 posto te u Primorju i Istri sa 65 posto glasova.

Birači s osnovnom školom bi u većoj mjeri glasovali za Kolindu Grabar- Kitarović, odnosno njih 49 posto.

Kolinda Grabar-Kitarović pobjeđuje u Slavoniji s 54 posto, Banovini i Kordunu s 59 posto te Dalmaciji sa 60 posto glasova.

89 posto birača aktualne Predsjednice planira izaći i na drugi krug izbora. Isto vrijedi i za njezinog oponenta, čijih 88 posto birača iz prvog kruga također planira izaći na birališta.

I birači Miroslava Škore, njih 61 posto planira izaći na birališta u nedjelju, ali i 41 posto birača koji u prvom krugu nisu glasovali.

61 posto Škorinih birača glas bi u drugom krugu dalo Kolindi Grabar- Kitarović, a tek njih 28 posto Zoranu Milanoviću. 11 posto još uvijek je neodlučno.

Istraživanje je provela agencija PSOS na reprezentativnom uzorku od 1004 građana Republike Hrvatske. Istraživanje je provedeno telefonski 2. siječnja 2020. godine.

Komentiraj