‘ENGLESKA PREPOTENCIJA je tradicionalna. Oni i kad nisu prvi, prave se da su prvi jer je nogomet tamo počeo. Lakše bi im bilo s nekim drugim protivnicima jer hrvatska reprezentacija ima evidentne adute’, rekao je legendarni trener o polufinalnoj utakmici

Kod Charlieja ništa novo. Charlie je čuveni zagrebački kafić s terasom u centru grada, a Miroslav Ćiro Blažević je i dalje najtraženija osoba za fotografiranje. Neovisno o Svjetskom nogometnom prvenstvu, ljudi ga žele pozdraviti, rukovati se s njim i fotografirati.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakOTOČKI MEDIJI SVOJIM REPREZENTATICVIMA “Nemojte biti kokoši!”
Sljedeći članakLord Carrington umro u 99. godini
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.