Institut Ivo Pilar i VERN’ otvaraju konferenciju ‘Mediterranean Islands Conference 2018’

mic-vis.eu

Otvorenje 2. međunarodne multidisciplinarne znanstvene konferencije ‘Mediterranean Islands Conference 2018’ će se održati u srijedu (19. rujna) u međunarodnom sveučilišnom centru VERN’ Island School na otoku Visu (Viškog boja 3, grad Vis).

Konferencija se održava od 19. do 22. rujna uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović i pokroviteljstvo grada Visa, u organizaciji Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i VERN’a, a okuplja:

  •  preko 100 znanstvenih radova
  • više od 150 znanstvenika
  • 15 zemalja
  • 18 tematskih područja za gospodarski i društveni razvoj mediteranskih otoka

Uvodničar na konferenciji bit će profesor emeritus Michael Ursinus sa Sveučilišta Heidelberg.

Ususret donošenju novog Zakona o otocima održavanje ove konferencije ima izniman značaj budući da će okupiti relevantne domaće i međunarodne stručnjake, koji će kroz razmjenu znanja i spoznaja te primjenjivih znanstvenih istraživanja, diskutirati o idejama za održivi razvoj mediteranskih otoka u kontekstu važnih društveno-gospodarskih područja poput arhitekture, demografije, javnih servisa, kulture, medija, migracija, energetike, obrazovanja, poljoprivrede, ribarstva, itd.

U okviru konferencije bit će otvorena i izložba te proglašeni pobjednici natječaja za najbolju studentsku fotografiju na temu ‘Mediteran’.

Komentiraj