Indonezijski ministar: “Avion s 56 putnika se srušio u more”

Kontrola leta izgubila je u subotu kontakt s avionom kompanije Sriwijaya Air ubrzo nakon polijetanja je iz indonezijskog glavnog grada Jakarte.

Avion je poletio iz Jakarte u 7:40 sati, a kontrola leta je izgubila kontakt sa zrakoplovom četiri minute poslije. U zrakoplovu se nalazilo 56 putnika, uključujući sedmero djece, i šest članova posade, izvijestila je Metro TV.

DW piše da je praćenje leta pokazalo da je put leta SJ182 koji je završio uz obalu sjeverno od Jakarte nakon gubitka visine, dok je web stranica za praćenje leta FlightRadar24 objavila da je avion Boeing 737-500 pao više od 10.000 metara visine za manje od minute.

Indonezijski ministar prometa potvrdio je da se avion srušio u more, izvijestio je RT. Budi Karya Sumadi kazao je da se avion srušio kod obližnjeg otoka.

Čelnik indonezijske upravne jedinice Kepulauan Seribu kazao je kako se zrakoplov kompanije Sriwijaya Air u subotu srušio u vodama oko otoka Male, piše Republika.co.id.

“Lokalni ribari su među prvima vidjeli kako oko otoka Malea i otoka Lancanga padaju objekti u vodu, rekli su da su osjetili vibracije tla nakon što se avion srušio blizu naselja na Lancangi”, dodao je.

 

Uskoro opširnije…

Komentiraj