Unsplash/Brian Kostiuk

Indija odlučna u provođenju digitalne transformacije

 

Indija uvodi digitalizaciju u zdravstvenom sustavu i drugim područjima, piše engadget.com.

Svaki građanin Indije uskoro će dobiti identifikacijsku karticu, na kojoj će se pohranjivati podaci o zdravstvenom stanju i izdanim receptima. “Zajedničku bazu podataka” osobe popunjavat će doktori prilikom svake posjete ili farmaceuti u ljekarni. 

Podaci o pacijentu na ovaj će način biti spremljeni na sigurnom uz mogućnost pristupa na državnom nivou. Zlouporaba i zaštita podataka su osigurani, tako što osoba daje dozvolu doktoru ili ljekarniku na korištenje svoje čip kartice.

Još se ne zna kad će se krenuti s provedbom projekta.

Zdravstvenu karticu trebalo bi dobiti oko 1.4 milijardi osoba. Pandemija koronavirusa još uvijek traje uz velik broj novozaraženih pa su se na području ove azijske države otvorile brojne privremene i poljske bolnice.

Indija je postala jedinstven primjer u svijetu kada je svim građanima naredila da preuzmu mobilnu aplikaciju s informacijama o koronavirusu, s ciljem upozoravanja na zaražene osobe.

Indijski programeri su vrlo cijenjeni u svijetu, no brojna ruralna područja još nemaju tehnološke uvjete i pristup internetu. Za to će u budućnosti biti zadužene mikrofinancijske institucije, poštanski uredi, škole…

Komentiraj