IGOR CVITANOVIĆ: “Ovo u Dinamu je tužno”

Legendarni nogometaš zagrebačkog Dinama Igor Cvitanović komentirao je odbijanje prijedloga o smanjenju plaća tijekom pandemije koronavirusa igrača i trenera prve momčadi Dinama.

Naime, Dinamo je sinoć priopćio da su potjerali cijeli stožer Nenada Bjelice – navedeno je da Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović nisu više članovi kluba.

Na rezanje plaće u Dinamu pristali su svi zaposlenici koji zarađuju više od 7500 kuna te igrači i treneri u B momčadi, a od igrača i trenera prve momčadi zatraženo je da se trajno odreknu trećine primanja u periodu do 30. rujna. Režu se i plaće u vodstvu kluba za 60 posto na razini cijele Uprave.

”Zaista sam iznenađen tom odlukom. Ne znam prave razloge i ne bih se želio zalijetati nekim izjavama dok nisam upoznat s pravim stanjem stvari. Ne bih želio opravdavati odluku Dinama, ponavljam, ne znam sve detalje, ali činjenica je da je tužno da u ovim trenucima, kad vlada izvanredno stanje, da igrači i treneri nisu pristali na smanjenje primanja”, kazao je Cvitanović za portal Index pa nastavio:

”Žalosti me da igrači Dinama, koji za hrvatske prilike zarađuju puno, nisu imali suosjećanja prema ostatku Hrvatske i što nisu pristali na rezanje. Danas se sve prati i ljudi su posebno osjetljivi na takve stvari.”

Komentiraj