“Idemo jedan korak naprijed, dva nazad”: U Srbiji gotovo četiri tisuće novih slučajeva

U posljednja 24 sata na području Srbije zabilježeno je 3823 novooboljelih od koronavirusa, a preminulo je još 49 osoba, objavio je u petak Telegraf.

Testirano je 14794 osobe, od kojih je njih 25,84 posto bilo pozitivno. Na covid odjelima diljem Srbije liječi se 9699 oboljelih, dok je na respiratorima 300 pacijenata, a objavljen je i podatak da je zaraženo više od 2500 djelatnika zdravstvenog sustava.

Od početka epidemije ukupno je testirano 2.218.185 osobam od kojih je 32167 bilo pozitivno. Preminulo je ukupno 2929 osoba.

“Epidemiološka situacija u Srbiji i dalje je vrlo teška, idemo jedan korak naprijed, dva nazad”, izjavio je član kriznog stožera dr Branislav Tiodorović na konferenciji za novinare.

Krizni stožer podijeljen je trebaju li se ubažiti epidemiološke mjere i dopustiti da tržni centri i uslužne djelatnosti tijekom vikenda uoči Nove godine rade do 20 sati, umjesto da budu zatvoreni od 18 sati do ponedjeljka.

U Srbiji je u četvrtak, podsjetimo, počelo cijepljenje protiv koronavirusa. Prvo cjepivo Pfizer BioNTech primila je premijeka Ana Brnabić te dvoje članova kriznog stožera, ministrica rada, zapošljavanja i socijalne skrbi Darija Kisić Tepavčević i epidemiolog Predrag Kon.

Komentiraj