Trostruko ubojstvo u Šibeniku i jedno u Vodicama: Ubojica još uvijek u bijegu, policija traži Škodu Karoq sive boje

“Policija zna tko je počinitelj, u bijegu je i traga se za njim, cijeli operativni sastav je na terenu”, rekao je glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske Šime Pavić u Dnevniku N1, komentirajući višestruko stravično ubojstvo koje se u nedjelju poslijepodne dogodilo u Šibeniku i Vodicama.

Policija je na neko vrijeme u nedjelju oko 18.30 sati blokirala ulicu VII. Dalmatinske udarne brigade u Šibeniku, kod crkve u gradskoj četvrti Vidici. Ondje je, naime, kuća osumnjičenog Branka Kolopera, no nema potvrđenih informacija da se osumnjičeni nalazi u kući.

Nešto ranije tijekom nedjelje, oko 17 sati, policija je zatvorila cestu koja iz Šibenika vodi prema Vrpolju. Sumnjalo se da se Koloper skriva u svojoj kući u Donjem Polju.

Međutim, ubojica ni ondje nije pronađen, no policijsko vozilo i dalje je pred kućom, javlja ŠibenikIN.

Potraga je proširena i na splitsko i zadarsko područje, javlja isti portal.

Policijska blokada izlaza iz Šibenika prema Vrpolju. Photo: Portal ŠibenikIN

Policija još traga za počiniteljem

Podsjetimo, policija i dalje lovi muškarca kojeg dovodi u vezu s brutalnim trostrukim ubojstvom u Šibeniku i ubojstvom u Vodicama.

Građane su obavijestili da im odmah jave, ako su vidjeli Škodu Karoq oznaka ŠI 959 HF koju počinitelj koristi.

“U vezi s navedenim događajima dovodimo mušku osobu, koja se koristi osobnim vozilom marke ŠKODA KAROQ, sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF.

Pozivamo građane da, u slučaju da primijete navedeno osobno vozilo, žurno dojave policiji lokaciju na brojeve telefona:

• 192
• 022/ 347-139 ili
• 022/ 347-446

Upozoravamo građane da se ne približavaju vozilu, već odmah obavijeste policiju.

Škoda Karoq. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

 

Ovim putem demantiramo informaciju da je počinitelj pronađen mrtav”, izvijestili su u nedjelju iz policije.

Duge cijevi po Šibeniku

Podsjetimo, nakon što je u nedjelju nešto prije 13 sati ubijen poznati poduzetnik sa šibenskog područja, u gradu i županiji nastalo je opsadno stanje. U poduzetnika je pucano iz automatske puške dok je bio u automobilu ispred trgovine Djelo u Vodicama, a napadač je u bijegu.

Policija je  Mercedes s propucanim staklima zatekla ispred trgovine Djelo.

Ubijene su još tri osobe s područja Šibenika, doznalo se iz Šibensko-kninske Policijske uprave oko 14 sati.

Ubojstva u Šibeniku prijavljena su samo  pola sata nakon što je u Vodicama ubijen poduzetnik, no za sada nije službeno potvrđeno da su ubojstva povezana, iako sve informacije s terena upućuju na takav zaključak.

“Četiri mrtve osobe”

O događajima se oko 15 sati oglasila i šibenska policija navodeći da se radi o četiri mrtve osobe:

‘Policijska uprava šibensko-kninska zaprimila je u 12:56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac.

U 13:23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila drugu dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žene, u jednom objektu na Južnoj magistrali.

Prve informacije ukazuju da su osobe umrle nasilnom smrću.

Na oba mjestu događaja započinje se s provođenjem očevida. Odmah po saznanju na teren su upućene dodatne policijske snage s ciljem pronalaska osobe na koju u ovom trenutku upućuju informacije da bi se mogla dovesti u vezu sa smrti pronađenih osoba.

Policijska uprava šibensko-kninska promptno će izvještavati javnost s novim, provjerenim i potvrđenim, informacijama”, izvijestili su iz policije.

 

Komentiraj