HT PRVA LIGA: Rijeka – Varaždin, početne postave

U sklopu 8. kola HT Prve lige Rijeka od 17:05 na Rujevici dočekuje Varaždina. Domaćini imaju velikih problema s ozljedama pa danas neće igrati Prskalo, Capan, Arsenić, Raspopović, Halilović, Iglesisas i Ristovski dok kod gostiju na duže vrijeme izbiva Noveselec.

Trener Rijeke Simon Rožman je u najavi utakmice izjavio: “Želimo nastaviti istim putem.  Utakmica protiv Varaždina je jako bitna, da idemo dalje istim modelom igre, sadržajem, energijom i zajedništvom. Pogotovo na domaćem terenu gdje nam publika daje podršku i hvala im na tome. Varaždin ima dobru fazu obrane, visoko se brani i imaju odličnu tranziciju.”

Njegov kolega Samir Toplak je pak rekao: “Ova prvenstvena stanka nam je dobro došla jer smo se kompletirali, stigli su novi igrači, iako je bilo malo vremena za uigravanje, ali ja opet gledam dugoročno. Prvenstvo nije jedna utakmica, prvenstvo je maraton i još ćemo raditi na uigravanju. Dobro je da imamo dosta igrača na treningu da možemo normalno taktički raditi. Na raspolaganju su svi igrači osim Novoseleca, kojeg dulje vrijeme neće biti u kadru, Đurasek je došao zdrav iz mlade reprezentacije, vratio se Milić, iako još uvijek nije na stopostotnom nivou. Čeka nas jako teška utakmica s ekipom koja je natjecateljski jako dobra, koja u posljednje vrijeme jako tvrda, teško prima golove i teško joj se stvaraju šanse, vrlo su strpljivi i konkretni u fazi napada i imaju visoki postotak realizacije. Ne stvaraju puno prilika ali imaju automatizme u igri koje su dobro istrenirali i ako nećemo biti skoncentrirani sto posto i ako nećemo biti na potrebnom nivou u taktičkom smislu onda ćemo imati problema.”

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline kojem će pomagati Jerko Crnčić (Vrbovec), Anto Marić (Zagreb) i Goran Pečarić (Zagreb) dok će u VAR sobi biti Duje Strukan (Split) i Vedran Đurak (Stupno). Delegat susreta je Antun Valić (Tomica), a kontrolor suđenja Danijel Trampus (Split).

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj