‘Hrvatski vojnik u Litvi vjerojatno preminuo od infarkta ili moždanog udara’

FaH/ MORH

Vojni ordinarij Jure Bogdan izjavio je u srijedu kako još nisu poznate pojedinosti vezane uz smrt hrvatskog vojnika u Litvi, no po dostupnim informacijama smrt je nastupila iznenada, vjerojatno od infarkta ili moždanog udara.

Nemam detaljnije informacije, čuo sam da je vojnik preminuo iznenada u popodnevnim satima, poslije objeda, rekao je Bogdan uoči misnog slavlja, kojim je u Zagrebačkoj katedrali obilježena 20. obljetnica uspostave Vojnog ordinarijata.

Hrvatski vojnik, 41-godišnji M.P., preminuo je u utorak, 12. prosinca, u vojarni Rukla u Litvi, gdje se nalazio kao pripadnik 1. Hrvatskog kontingenta u okviru u aktivnosti ojačane prisutnosti NATO-a.

Bogdan je na novinarski upit potvrdio da je jedan hrvatski vojni kapelan zbog konzumacije alkohola udaljen iz misije NATO-a u Poljskoj.

Kaže kako ga je zasmetalo korištenje pojma “alkoholizirano stanje” u novinskim napisima o trojici vojnika i vojnom kapelanu kod kojih je utvrđena prisutnost alkohola i pokrenut postupak njihova povratka u Hrvatsku.

“To znači da je čovjek bio pijan, no to nije točno”, istaknuo je Bogdan i dodao da se ne može sjetiti koliki je broj promila utvrđen na alkotestiranju hrvatskih vojnika i kapelana.

Opovrgnuo je tvrdnje o bilo kakvom pretjerivanju u alkoholu.

“Ne vidim tu nikakav veliki problem i ništa dramatično, ali prekršeno je pravilo da se ne pije”, objasnio je Bogdan razloge povlačenja iz Poljske vojnog kapelana koji je “pao na alkotestiranju” u Poljskoj.

Komentiraj