MB Frigo

Hrvatski proizvođač MB Frigo na Međunarodnom sajmu Chillventa

Međunarodni sajam za rashladnu i klimatizacijsku tehniku Chillventa održava se od 16. do 18. listopada u Nürnbergu (Njemačka).

Sajam se održava svake druge godine te je prepoznat kao izrazito važan događaj koji na jednom mjestu okuplja stručnjake i proizvođače iz cijelog svijeta. Predviđa se da će nastupiti oko 900 izlagača iz 110 zemalja te da će sajam posjetiti preko 300 tisuća posjetitelja. Ove godine sajmu se pridaje se izrazito velik značaj, jer se tržište rashladne tehnike u EU počelo drastično mijenjati zbog Uredbe 517/2014 o fluoriranim stakleničkim plinovima (F-Gas regulativa) koja je stupila na snagu u siječnju 2015. godine.

Značajna pooštrenja F-Gas regulative, koja se ponovo tiču smanjenja potrošnje i upotrebe radnih tvari koje imaju štetan utjecaj, očekuju se već 2020. godine te će utjecati na veliki broj tržišnih segmenata. Najveći utjecaj F-Gas regulative osjetiti će sudionici u prehrambenom lancu koji čine proizvođači hrane, logistika, transport i
distribucija, maloprodaja i skladištenje hrane.

I ove godine hrvatski proizvođač rashladne opreme MB Frigo d.o.o. nastupa na Chillventi te će na sajmu predstaviti novu liniju proizvoda koji primjenjuju prirodnu radnu tvar CO2 ugljični dioksid (R744) bez štetnog utjecaj na okoliš. MB Frigo je jedan od rijetkih proizvođača u Europi koji proizvodi CO2 rashladne uređaje.

Tvrtka MB Frigo d.o.o. je članica MB Frigo Grupe koja predstavlja lidera na tržištu rashladne i klimatizacijske opreme u Hrvatskoj i regiji.

MB Frigo proizvodnja

Komentiraj