Luka Stanzl/PIXSELL

HORVAT O ULJANIKU “Blizu konačne odluke”

Ministar gospodarstva Darko Horvat je komentirao stanje s brodogradilištima, javlja N1.

“Jesmo blizu konačnoj odluci, ali dozvolite da ta odluka bude utemeljena na pravim analizama. Ono što je najbitnije u ovom trenutku, jedan loš model financiranja hrvatske brodogradnje se polako napušta. Bude li prilike osmisliti ili producirati jednu novu filozofiju, s tom će se krenuti. Ako ne, bojim se da neke stvari koje se danas događaju u brodogradilištu, i jednom i drugom, morat će se promijeniti i morat će se tamo događati druge industrije ili neki drugi poduzetnički pothvati”, rekao je Horvat.

Upitan može li javnost očekivati da će Vlada na sutrašnjoj sjednici presjeći stanje u Uljaniku, Horvat je rekao da ne očekuje sutra konačnu odluku.

“Sud može reći svoje, ali ja u ovom trenutku, zajedno s kolegama iz Ministarstva financija, zajedno s Upravom Uljanika, zajedno s odabranim strateškim partnerom… sve te brojke koje jesu predmet i analize i raznoraznih ponuda još uvijek verificiramo. Brojke, neću reći iz dana u dan, su drugačije, ali nakon svake naše koordinacije, taj trošak restrukturiranja se smanjuje. Imamo evidentiran trošak stečaja i vidjet ćemo u sljedećih dan-dva, znat ćemo konkretnije”, rekao je.

Upitan je li restrukturiranje po njemu bolja opcija, Horvat je rekao da je manje bitno kako on u ovom trenutku zvuči. “Ja sam ovdje u poziciji, zajedno s kolegom Marićem, da ponudim najbolje rješenje za Hrvatsku”, rekao je ministar gospodarstva.

Komentiraj