Iz Hrvatske narodne stranke (HNS) u srijedu su reagirali na odluku HRT-a o izvanrednom otkazu novinaru Miloradu Šikanjiću koja je uslijedila nakon njihova priopćenja, osudili su taj potez vodstva HRT-a i istaknuli kako ni u jednom trenutku od vodstva HRT-a nisu tražili otkaz.

“HNS osuđuje izvanredni otkaz novinaru HRT-a Miloradu Šikanjiću te napominjemo da ni u jednom trenutku od vodstva HRT-a nismo tražili otkaz za g. Šikanjića. Kao ozbiljna politička stranka ne možemo i nećemo utjecati na slobodu medija, a pojedinci koji to sugeriraju, rade to isključivo u svrhu podmetanja i širenja laži…, kojima se želi direktno naštetiti HNS-u”, stoji u reakciji HNS-a na facebooku.

Iako smatramo da je odluka HRT-a o otkazivanju suradnje unutarnja stvar svake medijske kuće, pa tako i hrvatskog javnog servisa, pozivamo Ravnateljstvo HRT-a da razmotri svoju odluku i poštedi g. Šikanjića takve teške disciplinske mjere, piše HNS.

Napominju i da HNS nije upoznat s detaljima otkaza g. Šikanjiću te ga smatraju pretjeranim i nepravednim.

“Kao stranka smo tek upozorili na neprofesionalnost u spornoj emisiji, ali smo isto tako uvjereni da postoje prikladniji načini za ukazati na moguće propuste u radu”, ističu iz HNS-a.

Komentiraj